کد خبر: 1254274
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰
در حالی که جمعیت ۶۵ سال و بالاتر که به عنوان جمعیت سالمند در نظر گرفته می‌شود، در سال ۱۹۵۰ برابر با یک نفر از هر ۲۰ نفر در جهان و در سال ۲۰۲۱ یک نفر از هر ۱۰ نفر بود، تخمین زده می‌شود این گروه سنی در سال ۲۰۵۰ یک نفر از هر شش نفر را تشکیل دهد

جوان آنلاین: سازمان ملل متحد طی گزارشی به مناسبت اول اکتبر، روز جهانی سالمندان اعلام کرد انتظار می‌رود جمعیت بالای ۶۵ سال از ۷۶۱‌میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ به ۶/۱ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ برسد و بیش از دو برابر شود. اگر این پیش‌بینی محقق شود، سالمندان بیش از ۱۶‌درصد از جمعیت جهان را تشکیل خواهند داد. 
بر اساس این گزارش، در حالی که جمعیت ۶۵ سال و بالاتر که به عنوان جمعیت سالمند در نظر گرفته می‌شود، در سال ۱۹۵۰ برابر با یک نفر از هر ۲۰ نفر در جهان و در سال ۲۰۲۱ یک نفر از هر ۱۰ نفر بود، تخمین زده می‌شود این گروه سنی در سال ۲۰۵۰ یک نفر از هر شش نفر را تشکیل دهد. 
نسبت سالمندان در جمعیت جهان رو به افزایش است. طبق این آمار، در سال ۲۰۲۱، ۳۰‌میلیون نفر ۶۵ سال و بالاتر در مناطق شمال آفریقا و غرب آسیا زندگی می‌کردند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد در سال ۲۰۵۰ به ۹۸‌میلیون نفر افزایش یابد. به طور مشابه، انتظار می‌رود جمعیت سالمندان در جنوب صحرای آفریقا که در سال ۲۰۲۱، ۳۵‌میلیون نفر بود، در سال ۲۰۵۰ به ۱۰۰‌میلیون نفر افزایش یابد. 
در حالی که گزارش شده است جمعیت سالمندان در شرق آسیا و جنوب شرق آسیا در سال ۲۰۲۱ به ۲۹۳‌میلیون نفر رسیده بود، تخمین زده می‌شود این تعداد در سال ۲۰۵۰ به ۵۹۸‌میلیون نفر افزایش یابد. 
در اروپا و امریکای‌شمالی که امروزه جزو مناطقی هستند که بیشترین جمعیت سالمند را دارند، تعداد افراد بالای ۶۵ سال در سال ۲۰۲۱ به ۲۰۸‌میلیون نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ این تعداد به ۳۰۳‌میلیون نفر افزایش یابد. 
در حالی که گفته می‌شود در سال ۲۰۲۱ ژاپن کشور با پیرترین جمعیت جهان بود، تصور می‌شود منطقه اداری ویژه هنگ‌کنگ چین و کره‌جنوبی تا قبل از سال ۲۰۵۰ از ژاپن پیشی بگیرند. 
بر این اساس کشور‌های مختلف برنامه‌های متنوعی را برای مواجهه با این پدیده در نظر گرفته‌اند. 
مؤسسه خدمات سلامت LOTTIE در گزارشی که ژانویه۲۰۲۴ منتشر کرده، با نگاهی به جدول رتبه‌بندی خدمات سلامت به تفکیک کشور‌ها و مناطق جهان، کشور‌های نروژ، سوئد، سوئیس، آلمان و کانادا را به عنوان کشور‌های برتر در ارائه خدمات به سالمندان معرفی کرده است. 
این رتبه‌بندی بر مبنای میزان پوشش مستمری بازنشستگی، نظام مراقبت‌های بهداشتی، خدمات مراقبتی (واگذاری خانه مسکونی یا تعداد آسایشگاه و مراکز نگهداری سالمندان) حمایت اجتماعی و کمک‌های مالی ازسوی دولت‌های ۹۴کشور جهان انجام شده و LOTTIE در توضیح علت اعطای رتبه‌های برتر به پنج کشور جهان اعلام می‌کند: «در کشور نروژ، هم میزان حمایت‌های اجتماعی قابل توجه است و هم پرداخت مستمری به افراد سالمند، پوشش صددرصدی دارد، علاوه بر اینکه سالمندان در نروژ در مقایسه با سایر کشور‌ها از بالاترین نرخ اشتغال و درآمد برخوردارند. 
در کشور سوئد، هزینه خدمات مراقبت از سالمندان از سوی شهرداری‌ها و از طریق کمک‌های مالی دولت پرداخت می‌شود و میزان رضایت سالمندان سوئدی از آزادی‌های مدنی، امنیت، خدمات ارائه‌شده در آسایشگاه‌ها و سیستم حمل‌ونقل عمومی هم در بالاترین حد نسبت به سایر کشورهاست. 
در کشور سوئیس، خدمات و مراقبت‌های بهداشتی برای تمام گروه‌های سنی از سطح و کیفیت بالایی برخوردار است که سالمندان هم خدماتی مشابه سایر شهروندان این کشور دریافت می‌کنند. با وجود آنکه تعداد زیادی از سالمندان در این کشور در خانه خود به‌سر می‌برند و زندگی آسایشگاهی ندارند، اما امید به زندگی در کشور سوئیس بیش از ۸۵سال ارزیابی شده و میزان رضایتمندی از آزادی‌های مدنی و ارتباطات اجتماعی سالمندان از میانگین منطقه‌ای هم بالاتر است. 
کشور آلمان در این رتبه‌بندی جایگاه چهارم را دارد که علت آن هم کامل‌نبودن پوشش مستمری بازنشستگی است، اما در عوض، پیشرفت صنعت در آلمان به کمک نظام سلامت آمده چنانکه خدمات مراقبت و بهداشتی برای سالمندان با کمک فناوری پیشرفته، توانمندی سالمندان را افزایش داده است، به گونه‌ای که سالمندان در این کشور، بابت ارتباطات اجتماعی گسترده و استقلال مدنی، رضایت بالایی دارند. 
پنجمین رده جدول LOTTIE متعلق به کاناداست؛ کشوری که بالاترین نرخ امید به زندگی جهان را به خود اختصاص داده، چون مراقبت‌های بهداشتی با بالاترین سطح به شهروندان خود ارائه می‌دهد. ارائه خدمات مراقبت از سالمندان، پرداخت مستمری بازنشستگی مکفی و ایجاد امنیت اقتصادی برای فرد سالمند و همچنین توسعه حمایت‌های اجتماعی عوامل مهمی بوده‌اند که کانادا از کشور‌های برتر جهان بابت ارائه خدمات مراقبتی و سلامت برای سالمندان باشد.»

برچسب ها: سالمند ، جمعیت ، سلامت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار